Hibiskus Şerbeti Tarifi

 

Hibiskus Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı hibiskus
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 dilim limon
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1-1,5 litre su (Şeker oranına göre değiştirebilirsiniz)

    Hibiskus Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize hibiskus, karanfil, tarçın, su ve limonu koyup, kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Bu aşamada su miktarını şeker oranına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha kaynatıp şekerimizi ilave edelim. Şeker tamamen eriyene kadar karıştıralım.
  • Şeker eridikten sonra şerbeti ocaktan alarak süzelim ve soğutalım. (ben iki ölçek yaptım)
  • Hibiskus şerbetimiz servise hazır👩🏻‍🍳
  • Şerbetinizi hemen tüketmeyecekseniz şişelere doldurup buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz.

Yorumlar