- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Hibiskus Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı hibiskus
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 dilim limon
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1-1,5 litre su (Şeker oranına göre değiştirebilirsiniz)
Hibiskus Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tenceremize hibiskus, karanfil, tarçın, su ve limonu koyup, kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Bu aşamada su miktarını şeker oranına göre ayarlayabilirsiniz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha kaynatıp şekerimizi ilave edelim. Şeker tamamen eriyene kadar karıştıralım.
- Şeker eridikten sonra şerbeti ocaktan alarak süzelim ve soğutalım. (ben iki ölçek yaptım)
- Hibiskus şerbetimiz servise hazır👩🏻🍳
- Şerbetinizi hemen tüketmeyecekseniz şişelere doldurup buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder