Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Hibiskus Şerbeti Tarifi

 

Hibiskus Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı hibiskus
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 dilim limon
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1-1,5 litre su (Şeker oranına göre değiştirebilirsiniz)

    Hibiskus Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize hibiskus, karanfil, tarçın, su ve limonu koyup, kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Bu aşamada su miktarını şeker oranına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha kaynatıp şekerimizi ilave edelim. Şeker tamamen eriyene kadar karıştıralım.
  • Şeker eridikten sonra şerbeti ocaktan alarak süzelim ve soğutalım. (ben iki ölçek yaptım)
  • Hibiskus şerbetimiz servise hazır👩🏻‍🍳
  • Şerbetinizi hemen tüketmeyecekseniz şişelere doldurup buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?