- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 tane yumurta (beyazı hamurun içine sarisi üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Patatesli harç;
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 tane iri boy soğan
- 1 tane sivri biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı biber bir
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 dal maydanoz
- Kaşar rendesi
Kıymalı harç;
- 300 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates yada sosu
- 2 adet sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 1 kaşık biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeterince tuz
Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce patatesi haşlayalım.
- O sıra da hamura başlayalım tüm sıvı malzemeleri ekleyip yoğuralım.
- Üzerine unu ilave edin karıştırın ,elinizle 5 dakika yoğurun üzerini örtün bir saat mayalanmaya birakin.
- Patatesli içe geçelim tavaya sıvı yağı ilave edin, üzerine ince doğradığınız soğanları koyalım biberleri ve salça ekleyelim kavuralım.
- Doğradığımız patatesleri ekleyelim üzerine bütün baharatı ,tuzu ekleyin karıştırın 3 dk kavurup ocaktan alalım en son maydanoz ekleyelim.
- Kıymalı iç için; öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayalım. Mümkün oldukça ince kıyın. (robottan geçirmeyelim tadı değişiyor ).
- Biberleri ince ince doğrayalım domateslerin kabuğunu soyun. Onu da ince doğrayalım sarımsağı da doğrayıp baharatlarını ve yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun buzlukta biraz dinlendirelim.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın üzerini örtün bir 5 dakika dinlendirin.
- Merdaneyle uzun açin içine patatesli ya da kıymalı iç koyalım, patateslinin üzerine kaşar ekleyelim uçlarını kapatalım.
- Tepsiye ters çevirin tepside üzeri örtülü bir 5 dakika tepsi mayası yapalım yumurta sarısı sürelim 15 önceden ısıttığımız 180 derece alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın.
- Fırından çıkan pidelere sıcakken tereyağı sürüp buzdolabı poşetlerine koyarsanız pideler yumuşacık olur.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder