Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 tane yumurta (beyazı hamurun içine sarisi üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Patatesli harç;

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 tane iri boy soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber bir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 dal maydanoz
  • Kaşar rendesi

Kıymalı harç;

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates yada sosu
  • 2 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşık biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz

    Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce patatesi haşlayalım.
  • O sıra da hamura başlayalım tüm sıvı malzemeleri ekleyip yoğuralım.
  • Üzerine unu ilave edin karıştırın ,elinizle 5 dakika yoğurun üzerini örtün bir saat mayalanmaya birakin.
  • Patatesli içe geçelim tavaya sıvı yağı ilave edin, üzerine ince doğradığınız soğanları koyalım biberleri ve salça ekleyelim kavuralım.
  • Doğradığımız patatesleri ekleyelim üzerine bütün baharatı ,tuzu ekleyin karıştırın 3 dk kavurup ocaktan alalım en son maydanoz ekleyelim.
  • Kıymalı iç için; öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayalım. Mümkün oldukça ince kıyın. (robottan geçirmeyelim tadı değişiyor ).
  • Biberleri ince ince doğrayalım domateslerin kabuğunu soyun. Onu da ince doğrayalım sarımsağı da doğrayıp baharatlarını ve yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun buzlukta biraz dinlendirelim.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın üzerini örtün bir 5 dakika dinlendirin.
  • Merdaneyle uzun açin içine patatesli ya da kıymalı iç koyalım, patateslinin üzerine kaşar ekleyelim uçlarını kapatalım.
  • Tepsiye ters çevirin tepside üzeri örtülü bir 5 dakika tepsi mayası yapalım yumurta sarısı sürelim 15 önceden ısıttığımız 180 derece alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın.
  • Fırından çıkan pidelere sıcakken tereyağı sürüp buzdolabı poşetlerine koyarsanız pideler yumuşacık olur.

Yorumlar