Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 tane yumurta (beyazı hamurun içine sarisi üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Patatesli harç;

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 tane iri boy soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber bir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 dal maydanoz
  • Kaşar rendesi

Kıymalı harç;

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates yada sosu
  • 2 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşık biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz

    Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce patatesi haşlayalım.
  • O sıra da hamura başlayalım tüm sıvı malzemeleri ekleyip yoğuralım.
  • Üzerine unu ilave edin karıştırın ,elinizle 5 dakika yoğurun üzerini örtün bir saat mayalanmaya birakin.
  • Patatesli içe geçelim tavaya sıvı yağı ilave edin, üzerine ince doğradığınız soğanları koyalım biberleri ve salça ekleyelim kavuralım.
  • Doğradığımız patatesleri ekleyelim üzerine bütün baharatı ,tuzu ekleyin karıştırın 3 dk kavurup ocaktan alalım en son maydanoz ekleyelim.
  • Kıymalı iç için; öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayalım. Mümkün oldukça ince kıyın. (robottan geçirmeyelim tadı değişiyor ).
  • Biberleri ince ince doğrayalım domateslerin kabuğunu soyun. Onu da ince doğrayalım sarımsağı da doğrayıp baharatlarını ve yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun buzlukta biraz dinlendirelim.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın üzerini örtün bir 5 dakika dinlendirin.
  • Merdaneyle uzun açin içine patatesli ya da kıymalı iç koyalım, patateslinin üzerine kaşar ekleyelim uçlarını kapatalım.
  • Tepsiye ters çevirin tepside üzeri örtülü bir 5 dakika tepsi mayası yapalım yumurta sarısı sürelim 15 önceden ısıttığımız 180 derece alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın.
  • Fırından çıkan pidelere sıcakken tereyağı sürüp buzdolabı poşetlerine koyarsanız pideler yumuşacık olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?