Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Mis Kokulu Çilekli Turta Tarifi

 

Mis Kokulu Çilekli Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı buğday nişastası (1 su bardağı)
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri (1 su bardağı)
  • 1 kahve fincanına yakın sıvı yağ (yarım su bardağı)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 7 kahve fincanı un (3 su bardağı)

İç malzemesi için;

  • 1 küçük kase çilek (250 g)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı buğday nişastası

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Süslemek için;

  • Pudra şekeri

    Mis Kokulu Çilekli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç malzemesi için çilekleri yıkayıp blendırdan ince bir şekilde geçiriyoruz.
  • Pişirme kabının içine alarak nişasta ve şekerini ilave edip orta dereceli ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  • Hafif suyunu çekince altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
  • Turtamız için un hariç bütün malzemeleri bir kabın içine alarak karıştırıyoruz.
  • Ununu da 5 kahve fincanından sonra kontrollü bir şekilde ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Küçük boy borcamın her tarafını tereyağı ile yağlıyoruz.
  • Hamurun dörtte üçünü merdane ya da el yordamıyla tepsiden biraz büyük olacak şekilde açıyoruz.
  • Kenarları hafif taşacak şekilde borcamın içine yerleştiriyoruz.
  • Çatal yardımıyla delikler açıyoruz. Harcımızı da her tarafına gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
  • Geri kalan hamurumuzu da açarak ince şeritler kesiyoruz.
  • Pastamızın üzerini aralıklı ve çapraz gelecek şekilde kapatıyoruz. Fazla taşan kenarları da üzerine katlıyoruz.
  • Şeritlerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüyoruz.
  • 200 derece fırına vererek üzeri hafif pembeleşinceye kadar, yaklaşık 25 dakika süreyle çok fazla kızartmadan pişiriyoruz.
  • Pişen turtamızı soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
  • Ağızda dağılan ve hafif mayhoş tadıyla bu turtanın lezzetine doyamayacaksınız. 😍 Pişerken evinizi saran çilek kokusuyla sizi cezbedecek. 🍓🍓 Tam da çilek mevsimindeyken yapmanızı tavsiye ederim. 👍

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?