Muzlu Tarçınlı Kek Tarifi

 

Muzlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumuşak muz
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Muzlu Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Olgunlaşmış 2 adet muzu çatalla ezelim.
  • Çırpma kabında yumurtalar ve şekeri şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyelim çırpalım ezdiğimiz muzları ekleyelim çırpalım.
  • Elediğimiz unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim çırpalım.
  • Tarçını ve damla çikolatayı ekleyelim ve dilediğimiz bir fırın kabına harcımızı dökerek önceden ısıttığımız 170 derece fırında kontrollü pişirelim.
  • Ben baton kalıp kullandım. Kalıbın içine tereyağı sürerek ve biraz un serperek harcı ekledim. **Öneri; yağladığınız kaba un yerine susam serperseniz kekin yüzeyi hafif kıtırlı ve lezzetli olur. *

Yorumlar