- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Muzlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumuşak muz
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2-2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı damla çikolata
Muzlu Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Olgunlaşmış 2 adet muzu çatalla ezelim.
- Çırpma kabında yumurtalar ve şekeri şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyelim çırpalım ezdiğimiz muzları ekleyelim çırpalım.
- Elediğimiz unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim çırpalım.
- Tarçını ve damla çikolatayı ekleyelim ve dilediğimiz bir fırın kabına harcımızı dökerek önceden ısıttığımız 170 derece fırında kontrollü pişirelim.
- Ben baton kalıp kullandım. Kalıbın içine tereyağı sürerek ve biraz un serperek harcı ekledim. **Öneri; yağladığınız kaba un yerine susam serperseniz kekin yüzeyi hafif kıtırlı ve lezzetli olur. *
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder