Çilekli Bardak Tatlısı Tarifi

 

Çilekli Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 250 gram labne (20% yağ oranı)
  • 250 gram labne (0,2 % yağ oranı)
  • 1,5 su bardağı soğuk sıvı krema (300 ml)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri, elenmiş
  • 2 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özü

Ayrıca;

  • 400 gram taze çilek
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

    Çilekli Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilekleri yıkayıp durulayın. Sap kısmını kestikten sonra küçük küçük doğrayın. Bir kaseye alın. Üzerine şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Yarım saat buzdolabına kaldırın. !.
  • Kreması için; labneleri, limon suyunu, elenmiş pudra şekerini ve vanilya özünü bir kabın içine alıp tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Sıvı kremayı ayrı bir kabın içine alıp kıvam alana kadar mikserle çırpın.
  • Labne ve kremayı birleştirip kısa süre mikserle çırpın. Kremanızı bardaklara paylaştırın.
  • Üzerine 2-3 yemek kaşığı çilek ekleyin. Soğuk servis edin.

Yorumlar