Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Çilekli Bardak Tatlısı Tarifi

 

Çilekli Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 250 gram labne (20% yağ oranı)
  • 250 gram labne (0,2 % yağ oranı)
  • 1,5 su bardağı soğuk sıvı krema (300 ml)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri, elenmiş
  • 2 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özü

Ayrıca;

  • 400 gram taze çilek
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

    Çilekli Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilekleri yıkayıp durulayın. Sap kısmını kestikten sonra küçük küçük doğrayın. Bir kaseye alın. Üzerine şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Yarım saat buzdolabına kaldırın. !.
  • Kreması için; labneleri, limon suyunu, elenmiş pudra şekerini ve vanilya özünü bir kabın içine alıp tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Sıvı kremayı ayrı bir kabın içine alıp kıvam alana kadar mikserle çırpın.
  • Labne ve kremayı birleştirip kısa süre mikserle çırpın. Kremanızı bardaklara paylaştırın.
  • Üzerine 2-3 yemek kaşığı çilek ekleyin. Soğuk servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?