- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü etti
Sosu için;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı çeşme suyu
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
Bulamak için;
- Un
Servis için;
- Ketçap
- Mayonez
Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsü etinin varsa derisini kopartalım ve tavuk etimizi yatay olacak şekilde keselim ve bir süzgece alalım, üzerine tuz serpelim ve elimizle ovalım ve iyice yıkayalım ve süzelim ve kenara alalım.
- Sosu için; uygun bir kabın içine ilk önce un, su, toz kırmızı biber, tuz ve yumurta ekleyip iyice karıştıralım sonra yıkayıp süzdüğümüz eti de içine ilave edelim ve karıştıralım daha sonra üzerini streç film ile saralım ve yaklaşık 15-20 dk buzdolabında dinlendirelim.
- Birleştirmek için bir kabın içine un alalım daha sonra dinlenen etimizi dolaptan alalım ve una tek tek bulayalım.
- Uygun bir tavamıza sıvı yağ ekleyelim ve kızdıralım kızdıktan sonra una buladığımız etleri tek tek kızan yağın içine ekleyelim ve arkalı önlü çevirerek kızartalım hepsini bu şekilde yapalım ve servise hazır.
- Maydanoz ve ketçap eşliğinde servis edebilirsiniz
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder