- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Krep Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı krema
İçi için;
- Çilek
- Muz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvı krema
- 60 g bitter çikolata
- Antep fıstığı
- Fındık
Krep Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kreması için tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı alarak karıştıralım.
- Ocağı açalım ve karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Piştiğinde ocaktan alıp hızlıca soğuması için ayrı bir kaba aktaralım.
- Soğuduktan sonra üzerine sıvı kremayı ekleyerek mikserle çırpalım.
- Krep hamuru için karıştırma kabına yumurta, şeker, süt, eritilmiş tereyağı, kabartma tozu, tuz ve unu alarak karıştıralım.
- Hazırladığımız krep hamurundan 1 kepçe kadar alalım, az yağladığımız tavaya aktararak yayılmasını sağlayalım ve arkalı önlü pişirelim.
- Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edelim.
- Krebi tabağa alalım. Ortasına sıkma torbasına aldığımız kremadan sıkalım.
- Meyveleri de kremanın üzerine yerleştirdikten sonra krebimizi saralım.
- Ganaj için sıvı kremayı ısıtarak çikolatayı ekleyelim ve eritelim.
- Rulo yaptığımız krebi hazırladığımız çikolatalı ganaj, Antep fıstığı ve fındık ile süsleyerek servis edelim.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder