Krep Tatlısı Tarifi

 

Krep Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı krema

İçi için;

  • Çilek
  • Muz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı krema
  • 60 g bitter çikolata
  • Antep fıstığı
  • Fındık

    Krep Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kreması için tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı alarak karıştıralım.
  • Ocağı açalım ve karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Piştiğinde ocaktan alıp hızlıca soğuması için ayrı bir kaba aktaralım.
  • Soğuduktan sonra üzerine sıvı kremayı ekleyerek mikserle çırpalım.
  • Krep hamuru için karıştırma kabına yumurta, şeker, süt, eritilmiş tereyağı, kabartma tozu, tuz ve unu alarak karıştıralım.
  • Hazırladığımız krep hamurundan 1 kepçe kadar alalım, az yağladığımız tavaya aktararak yayılmasını sağlayalım ve arkalı önlü pişirelim.
  • Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edelim.
  • Krebi tabağa alalım. Ortasına sıkma torbasına aldığımız kremadan sıkalım.
  • Meyveleri de kremanın üzerine yerleştirdikten sonra krebimizi saralım.
  • Ganaj için sıvı kremayı ısıtarak çikolatayı ekleyelim ve eritelim.
  • Rulo yaptığımız krebi hazırladığımız çikolatalı ganaj, Antep fıstığı ve fındık ile süsleyerek servis edelim. 

Yorumlar