Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 150 gram yulaflı bisküvi
  • 50 gram tereyağı veya margarin

Kreması için;

  • 2 paket labne peyniri (400 gr)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı un

Limon sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

    Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz, 50 gram margarin veya tereyağına eritip bisküvilerimizin üzerine döküyoruz ılık olması lazım güzelce karıştırıyoruz.
  • Kelepçeli kalıbımıza bir tane yağlı kağıt serip tabanını seriyoruz, kaşıkla güzelce bastırarak ilk aşamamızı oluşturuyoruz.
  • Daha sonra labnemizi karıştırma kabının içine alıp güzelce çırpıyoruz ,ardından üzerine kremamızı ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
  • Yumurta ,şeker ,vanilya, un hepsini ekleyip güzelce çırpıp sıvı krema haline getiriyoruz.
  • Kelepçeli kalıba hazırladığımız bisküvi tabanının üzerine döküyoruz .
  • Daha önceden ısıtılmış 160° fansız ayarda fırınımıza koyuyoruz yanına da ısıya dayanıklı bir kaba su koyalım ki cheescakeimiz çatlamasın.
  • Yaklaşık 40 dakika boyunca kapağını açmadan pişiriyoruz.
  • Daha sonra limon sosumuzu yapıyoruz öncelikle iki adet küçük limonun suyunu kullandım eğer limonunuz büyükse bir adet de kullanabilirsiniz tenceremizi alıyoruz, içine suyu şekeri ,nişastayı ,limon suyunu ocağa alıyoruz ,ilk olarak bunları çırpıyoruz .
  • Ardından çay kaşığının ucuyla zerdeçalımızı koyuyoruz ,bunlar kıvam aldıktan sonra limon kabuğu içine ekleyip son bir defa karıştırıyoruz ve soğumaya alıyoruz.
  • 40 dakika boyunca pişen cheesecakeimizi fırından çıkartıyoruz soğumaya bırakıyoruz ,ben kelepçeli kalıbı çıkartmıyorum kekim soğuyunca limon sosunda soğuduktan sonra üzerine sosunu da döküp öylece dolaba kaldırıyorum ,mümkünse bir gece vakit yoksa en az 2 saat bekletiyorum.
  • Daha sonra kelepçeli kalıbın kenarlarını bıçak yardımıyla çizip kelepçeli kalıbımı çıkartıyorum ve istediğiniz şekilde üzerine süsleyip veya süslemeden de sunum yapabilirsiniz şimdiden elinize emeginize sağlık umarım sizlerde deneyip beğenirsini

Yorumlar