Patlıcan Kapama Tarifi

 

Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 4 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1 su bardağı sıcak su

Et sote için:

  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremizi ocağa alarak ısıtalım. Daha sonra kuşbaşı etleri ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak pişirelim.
  • Suyunu çeken etlere 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, doğramış olduğumuz biberler, kuru soğan ve biber salçasını ilave ederek karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatarak biberler ve soğanı yumuşayana kadar kavuralım. Daha sonra ocaktan alalım.
  • Patlıcanları çizgili soyarak ince şeritler halinde dilimleyelim.
  • Uygun bir tavada arkalı önlü kızartarak havlu kağıt üzerine alalım.
  • Yemeğimizi yapacağımız kaba patlıcanları fotoğraftaki gibi dizelim.
  • Üzerine ince ince dilimlediğimiz patatesleri dizelim.
  • Hazırladığımız et soteyi kalıbın içerisine dökelim ve üzerini düzeltelim.
  • Rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyelim.
  • Son olarak bir sıra daha patates dilimi yerleştirerek patlıcanları üzerine kapatalım.
  • Yemeğimizi 200 c fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Servis etmeden önce yemeğimizi servis tabağına ters çevirebilir, maydanoz ve domatesler ile süsleyebilirsiniz.

Yorumlar