Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Patlıcan Kapama Tarifi

 

Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 4 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1 su bardağı sıcak su

Et sote için:

  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremizi ocağa alarak ısıtalım. Daha sonra kuşbaşı etleri ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak pişirelim.
  • Suyunu çeken etlere 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, doğramış olduğumuz biberler, kuru soğan ve biber salçasını ilave ederek karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatarak biberler ve soğanı yumuşayana kadar kavuralım. Daha sonra ocaktan alalım.
  • Patlıcanları çizgili soyarak ince şeritler halinde dilimleyelim.
  • Uygun bir tavada arkalı önlü kızartarak havlu kağıt üzerine alalım.
  • Yemeğimizi yapacağımız kaba patlıcanları fotoğraftaki gibi dizelim.
  • Üzerine ince ince dilimlediğimiz patatesleri dizelim.
  • Hazırladığımız et soteyi kalıbın içerisine dökelim ve üzerini düzeltelim.
  • Rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyelim.
  • Son olarak bir sıra daha patates dilimi yerleştirerek patlıcanları üzerine kapatalım.
  • Yemeğimizi 200 c fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Servis etmeden önce yemeğimizi servis tabağına ters çevirebilir, maydanoz ve domatesler ile süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?