- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 4 yemek kaşığı domates rendesi
- 1 su bardağı sıcak su
Et sote için:
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tenceremizi ocağa alarak ısıtalım. Daha sonra kuşbaşı etleri ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak pişirelim.
- Suyunu çeken etlere 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, doğramış olduğumuz biberler, kuru soğan ve biber salçasını ilave ederek karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatarak biberler ve soğanı yumuşayana kadar kavuralım. Daha sonra ocaktan alalım.
- Patlıcanları çizgili soyarak ince şeritler halinde dilimleyelim.
- Uygun bir tavada arkalı önlü kızartarak havlu kağıt üzerine alalım.
- Yemeğimizi yapacağımız kaba patlıcanları fotoğraftaki gibi dizelim.
- Üzerine ince ince dilimlediğimiz patatesleri dizelim.
- Hazırladığımız et soteyi kalıbın içerisine dökelim ve üzerini düzeltelim.
- Rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyelim.
- Son olarak bir sıra daha patates dilimi yerleştirerek patlıcanları üzerine kapatalım.
- Yemeğimizi 200 c fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Servis etmeden önce yemeğimizi servis tabağına ters çevirebilir, maydanoz ve domatesler ile süsleyebilirsiniz.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder