- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 3 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak küçük
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Üzeri için 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Semizotu Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Semizotu yemeği için öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağını alıp üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları ilave edip ocağı açalım.
- 1-2 dakika soğanları kavuralım salça ve karabiberini ilave edelim.
- Daha sonra güzelce yıkayıp doğradığımız semizotlarına ilave edip orta ateşte 2-3 dakika karıştırarak soteleyelim.
- Bulguru ve tuzunu ilave edip karıştıralım 2 su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Bir kaseye aldığımız yoğurdun içine bir diş sarımsağı ezelim tuz ilavesi yapıp karıştıralım bu aşamada sarımsak sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz.
- İlk sıcağı çıkan yemeğimizi tabağa alalım ve üzerine yoğurt sosu ilave edip servis edelim deneyeceklere kolay gelsin
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder