Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 adet baklavalık yufka
  • 250 gram sade yağ
  • 1 su bardağı ceviz çekilmiş
  • Yarım su bardağı fıstık

Şerbet için;

  • 1 su bardağı su
  • 1-5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet vanilya

Üzerine

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 80 gram tablet çikolata
  • Toz fıstık

    Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su ,şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca üzerine süt vanilya ilave edilip karıştırılır.
  • Yağ eritilir yufkalar tepsinin ölçüsünde kesilip yağlanmış tepsiye teker teker konulur her yufkanın üzeri fırça yardımı ile yağlanır, kesilen parçalarda aralara yine yağlanarak konulup değerlendirilir.
  • Yufkaların yarısına geldikten sora üzerine fıstık ve ceviz serpilir kalan yufkalar da aynı şekilde yağlanarak üzerine konulur.
  • Dilimlenip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Baklavanın ilk sıcaklığı çıktıktan sora soğuk şerbet dökülür şerbeti çekinceye kadar dinlenmeye bırakılır.
  • Kakao pudra şekeri karıştırılır süzgeç yardımı ile baklavanın üzerine serpilir.
  • Çikolata rendelenir üzerine serpilip fıstık ile süslenir. Yemeye hazır deneyeceklere

Yorumlar