Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 50 adet baklavalık yufka
- 250 gram sade yağ
- 1 su bardağı ceviz çekilmiş
- Yarım su bardağı fıstık
Şerbet için;
- 1 su bardağı su
- 1-5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 adet vanilya
Üzerine
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 80 gram tablet çikolata
- Toz fıstık
Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için su ,şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca üzerine süt vanilya ilave edilip karıştırılır.
- Yağ eritilir yufkalar tepsinin ölçüsünde kesilip yağlanmış tepsiye teker teker konulur her yufkanın üzeri fırça yardımı ile yağlanır, kesilen parçalarda aralara yine yağlanarak konulup değerlendirilir.
- Yufkaların yarısına geldikten sora üzerine fıstık ve ceviz serpilir kalan yufkalar da aynı şekilde yağlanarak üzerine konulur.
- Dilimlenip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Baklavanın ilk sıcaklığı çıktıktan sora soğuk şerbet dökülür şerbeti çekinceye kadar dinlenmeye bırakılır.
- Kakao pudra şekeri karıştırılır süzgeç yardımı ile baklavanın üzerine serpilir.
- Çikolata rendelenir üzerine serpilip fıstık ile süslenir. Yemeye hazır deneyeceklere
Yorumlar
Yorum Gönder