Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Duble Yer Fıstıklı Kurabiye (Toz Yer Fıstığından) Tarifi

 

Duble Yer Fıstıklı Kurabiye (Toz Yer Fıstığından) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram yumuşak tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım bardaktan 1 parmak fazla toz şeker
  • 1 su bardağı dolu dolu toz yer fıstığı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 kaşık nişasta
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yer fıstığı ezmesi

    Duble Yer Fıstıklı Kurabiye (Toz Yer Fıstığından) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 1 su bardağı kabuğundan ayrılmış yer fıstığını mutfak robotunda toz haline getirelim.
  • Toz gibi çektikten sonra tarife mutfak robotunda devam ediyoruz.
  • Mutfak robotuna şekeri ekleyip biraz daha çekelim ve yağları ekleyip robotta çekmeye devam edelim.
  • Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim robotu 1 dk daha çalıştıralım.
  • Sonrasında nişasta ve una geçmeden oluşan harcımızı bir karıştırma kabına alalım ve nişastayı ekleyip yedirelim ardından unu ekleyelim.
  • 2 bardak kadar un yeterli geliyor ancak kontrollü ekleyin çünkü az un eklensede fıstıktan ötürü kırıntılanan bi hamur oluyor ama hiç korkmayın pişip soğuduktan sonra kırıntılanmıyor.
  • Benim silikon muffin kalıplarım vardı. Büyük bir ceviz kadar koparıp kalıplara tek tek yerleştirdim sonrasında bir fincanla hamuru kalıp içerisinde ezdim ortasına bir yuva olcak şekilde yuvarlak uçlu bir şeyle bastırdım. Sizin böyle bi kalıbınız yoksa ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp ardından parmağınızla çok bastırmadan yuva yapabilirsiniz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-18 dk arası fanlı pişirdim.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakın sıcakken ellemeyin ufalanıyor.
  • Sonrasında ortalarına ben fıstık ezmesi koydum siz çikolatalı fındık ezmesi vs ne dilerseniz sürebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?