Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kremalı Ve Ganajlı Tart Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gram tereyağ ya da margarin
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı damla çikolata (ben granür çikolatayı bıçak yardımıyla kesip kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un (unun kalitesine göre daha fazla da alıyor cıvık hamur olmayacak)

Üzeri için;

  • Pastacı kreması (ben hazır kullandım dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz)
  • Sıvı krema
  • İsteğe bağlı bitter ya da sütlü çikolata (ben sütlü çikolata kullandım)

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına yağ, pudra şekeri, tuz ve yumurtayı alıp, karıştırıyoruz.
  • Un, kabartma tozu vanilyayı ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
  • Kurabiye hamuruna benzer yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra çikolata parçalarını yarım yarım hamura ilave ederek çikolatanın hamura iyice karışmasını sağlıyoruz.
  • İyice yağladığımız tart kalıbına hamurumuzu eşit miktarda bastırarak yayıyoruz üzerinin düz olmasına özen gösterelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Hafif pembeleşmesi yeterli.
  • Fırından çıkarttığımız tartımızı 3 dk ilk sıcağının çıkmasını bekledikten sonra ters çevirip servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine pastacı kreması yapıp çok yüksek olmayacak şekilde döküp üzerini düzlüyoruz.
  • En üzerine sıvı kremayı ısıtıp içine çikolataları atarak ganaj yapıyoruz ve kremanın üzerine taşmayacak şekilde döküyoruz dilerseniz fazla döküp tartınızın kenarlarından hafif akacak şekilde yapabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?