Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Nefis Tavuk Butlu Topalak Tarifi

 

Malzemeler

Topalağın malzemeleri:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Kurutulmuş nane

Salçalı sosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Tavuk budunu haşlamak için:

  • 4-5 su bardağı tavuk su
  • 1 adet tavuk budu

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tavaya tavuk budunu alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve tavuk budunu pişene kadar haşlayalım.
  • Diğer taraftan, bulguru ve irmiği sıcak su ile ıslatalım ve yaklaşık 20 dakika kadar bulgur şişene kadar bekletelim.
  • Un, salça, tuz ve baharatları ekleyelim ve iyice yoğuralım.
  • Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlayalım. Yaptığımız topalakları unlanmış bir tepsiye ilave edelim. (görseldeki gibi ).
  • Haşlanmış tavuk budunu uygun bir tabağa alalım ve soğumaya bırakalım. Soğumuş olan tavuk budunu ince ince didelim. Kenarda bekletelim.
  • Uygun bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı alalım kızgın yağın üzerine salçayı ılave edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • İnce ince didilmiş tavuk budunu tavaya alalım kaşık yardımı ile karıştıralım. Kaynar tavuk suyunu ilave edelim ve tekrar kaynamaya bırakalım. 1 diş sarımsağı ezelim ilave edelim.
  • Kaynayan suya yaptığımız topalakları ilave edelim kısık ateşte topalaklar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım. Tuzunu kontrol edelim, damak tadınıza göre tuzunu, karabiberi ve pul biberi ilave edebilirsiniz.
  • Pişmiş olan topalağın altını kapatalım bir 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Sıcak servis yapalım.
  • Not: Servis yaparken arzuya göre isteyen limon suyu kullana bilir. Tuz ve baharatlar gerekirse servis anı tekrar kullana bilirsiniz. Sıcak servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?