Çikolatalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 6 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
İçine;
- Sürülebilir çikolata
Üzeri için;
- Damla çikolata
Çikolatalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağ dışında sıvı bütün malzemeleri karıştırıp unumuzu ekliyoruz ele yapışmayan güzel bir hamur elde edip yağımızı da ekliyoruz.
- Eklediğimiz yağı güzelce hamura yedirip yoğuruyoruz.
- Ardından 30 dakika hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu bezeler haline getirip içine çikolatasını katıp yuvarlak şekiller veriyoruz.
- Bi kaba damla çikolatalarımızı alıp üzerine bastırıyoruz.
- Yaklaşık 10 dakika kadar tepside mayalandırıyoruz poğaçamızı.
- Ardından 190 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder