Çikolatalı Poğaça Tarifi

 

Çikolatalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

İçine;

  • Sürülebilir çikolata

Üzeri için;

  • Damla çikolata

    Çikolatalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ dışında sıvı bütün malzemeleri karıştırıp unumuzu ekliyoruz ele yapışmayan güzel bir hamur elde edip yağımızı da ekliyoruz.
  • Eklediğimiz yağı güzelce hamura yedirip yoğuruyoruz.
  • Ardından 30 dakika hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu bezeler haline getirip içine çikolatasını katıp yuvarlak şekiller veriyoruz.
  • Bi kaba damla çikolatalarımızı alıp üzerine bastırıyoruz.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar tepside mayalandırıyoruz poğaçamızı.
  • Ardından 190 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  • Soğuyunca servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder