Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kıyma Soslu Fırında Boru Makarna Tarifi

 

Kıyma Soslu Fırında Boru Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram iri boru makarna (rigatoni)

Kıyma sos:

  • 400 gram kıyma
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biberi
  • Ceviz büyüklüğünde taze zencefil rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 400 gram domates konservesi

Tepsiye sos:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 çay bardağı su

Beşamel sos:

  • 25 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı un
  • 2 çay bardağı sıvı krema
  • 2 çay bardagı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine:

  • Parmesan peyniri

    Kıyma Soslu Fırında Boru Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra yağ eklenir.
  • Doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir, ardından doğranmış kapya biber eklenir.
  • Sebzeler yumuşayınca baharat, tuz ve domates konservesi eklenir. Salça da ilave edilerek kavrulur ve ocaktan alınır.
  • Diğer tarafta iri boru makarnalar porselen bir tepsiye dizilir.
  • İçlerine kıyma harcı konur.
  • Salça ve su karışımı tepsinin dibine dökülüp yayılır. İsterseniz önce salçalı su dökülür, ardından makarnalar dizilir.
  • Diğer tarafta küçük bir tencerede beşamel sos için yağ eritilir ve kısa süre unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Süt ve krema azar azar una eklenerek hızlıca çırpılır.
  • Hazırlanan sos makarnaların üzerine gezdirilir.
  • Üzerine folyo ve pişirme kağıdı örtülerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta kısmında 1 saat 10 dakika pişirilir.
  • Pişen makarna fırından çıkarılır, üzerine parmesan peyniri rendelenir ve üzeri kapatılmadan yeniden fırına verilerek 10 dakika daha pişirilir. Böylece peynirin lezzeti korunur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?