Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kıymalı Karnıyarık Börek Tarifi

 

Kıymalı Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç harç için

  • 2 baş kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 400 gram kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 5-6 dal ince doğranmış maydanoz
  • 5 adet yufka

Yufkaları soslamak için;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

Üzerine;

  • Domates
  • Yeşil biber
  • (yumurta sarısı 1 çay kaşığı sıvı yağ)

    Kıymalı Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç malzeme için kuru soğan, yeşilbiber ve kapya biberi yemeklik doğrayalım, tavaya zeytinyağını alalım ,üzerine doğradığımız soğan biberleri ve kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  • Malzemeler pembeleştikten sonra bir adet domatesi rendeleyerek malzemelere ekleyelim 1-2 dk.
  • Bu şekil karıştırdıktan sonra üzerine tuz baharat ve ince kıyılmış maydanozu ilave edelim ocaktan alalım.
  • Yufkanın birini tezgaha açalım arasına sürmek için ayrı bir kapta su ve yağ karışımını hazırlayalım.
  • Fırça yardımıyla her tarafına yağlı su karışımından sürelim, ikinci yufkayıda üzerine kapatalım.
  • Yufkayı önce ikiye sonra dörde daha sonra sekize bıçak yardımıyla keselim, yufkanın geniş kısmına bir yemek kaşığı dolu dolu iç malzemeden koyalım.
  • Kol böreği sarar gibi saralım, diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım tek kalan yufkayı aynı şekilde tezgaha açıp sıvı yağ yağlı karışımdan sürelim ikiye katlayalım ,ikiye daha sonra dörde keselim kalan iç malzemeden koyarak yufkalarımızı sararak bitirelim.
  • Tepsiye sıraladığımız börekleri bıçak yardımıyla üst katmanından karnıyarık yapacağınız şekilde kesik atalım .
  • Ortalarına ince doğramız domates ve yeşil biber koyalım, kenarlarına ayrıca hazırladığımız yumurta sarısı 1 çay kaşığı yağ karışımından fırça yardımıyla sürelim .
  • 180° ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirelim fırından alalım ılıdıktan sonra çıtır çıtır karnıyarık böreklerimizi çay eşliğinde afiyetle tüketelim deneyeceklere şimdiden kolay gelsin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?