Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kıyır Kıyır Kesme Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Kesme Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Marmelat veya reçel
  • Pudra şekeri

    Kıyır Kıyır Kesme Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kesme kurabiye için öncelikle yoğurma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım sıvı yağ kabartma tozu vanilya nişasta ve sirkeyi de ilave edip tekrar çırpalım.
  • 3 su bardağı un ilave edip yoğuralım ve hamuru iki eşit parçaya bölelim.
  • Hamurum bir parçasına limon kabuğu rendesi ve 3 yemek kaşığı un ilave edip yoğuralım.
  • Diğer parçaya ise 2 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı un ilave edip yoğuralım. Toplamda 3,5 su bardağı un kullanmış oluyoruz.
  • Hazırladığımız kakaolu ve sade hamurdan küçük parçalar alıp parmak kalınlığında çubuklar hazırlayalım.
  • Kare yada dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim köşesinden başlayarak bir kakaolu bir sade çubuk olacak şekilde yan yana dizerek tepsiyi dolduralım.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan kurabiyenin üzerine marmelat yada reçeli bir kaşık yardımıyla gezdirip fırça ile her tarafına sürelim ben çilek reçeli kullandım.
  • Tamamen soğuduktan sonra küçük dilimler halinde keselim ve bolca pudra şekeri serpip servis edelim deneyeceklere kolay gelsin 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?