Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Sıkma Tarifi

 

Sıkma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 dilim ekşi mayalı tam buğday ekmeği (130 gram)
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un

İç malzemesi;

  • 300 gram peynir (ben ezine ve tulum peyniri kullandım siz dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sürmek için;

  • Tereyağ 

    Sıkma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ekmeği elimizle küçük parçalar halinde bölelim üzerine 2 su bardağı su ilave edip ıslatalım.
  • Islanan ekmeği blender ile pürüzsüz hale getirelim maya un ve tuzu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Üzerini kapatıp bir saat kadar mayalandıralım biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım bunun için bir adet soğanı yemeklik doğrayalım 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile hafif karamelize olacak şekilde pişirelim.
  • Diğer tarafta peyniri elimizle ufalayalım ince kıydığımız maydanoz pul biber ve soğanı ilave edip karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp elimizle hafif yoğuralım havasını alalım mandalinadan biraz daha küçük olacak şekilde bezeler alalım hamur yumuşak olduğu için yapışmaması için bolca unlayalım.
  • Hazırladığımız bezeleri oklava ya da merdane ile açalım tavayı ocağa alıp güzelce ısıtalım sonra orta ateşte arkalı önlü kurutmadan hızlıca pişirelim ben hepsini açıp hazırladıktan sonra pişirme işlemine geçtim.
  • Üzerine bolca tereyağı sürüp bir kenarına hazırladığımız peynirden yayalım ve rulo şeklinde saralım.
  • Hazır olan sıkmalarımızı sıcak olarak servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?