Çift Hazneli Airfryer'da Tek Seferde İki Menü Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet milföy hamuru
- 12 adet sosis
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet büyük boy muz
- 1,5 su bardağı beyaz susam
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Soğan Dolması
- 4 adet büyük boy kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 150 g dana kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- 1 diş sarımsak
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı yenibahar
Üzeri için;
- 30 g tereyağı
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- Yarım paket instant maya (5 gr)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
Çift Hazneli Airfryer'da Tek Seferde İki Menü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosisli milföy için milföyleri üçgen olacak şekilde keselim.
- Uzun kenarlarına sosis yerleştirip saralım.
- Sardığımız hamurları çift hazneli airfryer’ın yan haznesine yerleştirelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Muzlu susamlı kurabiye için birkaç parçaya kestiğimiz muzu püre haline gelene kadar doğrayıcıdan geçirelim.
- Muz püresini karıştırma kabına alalım ve üzerine susam ile vanilya özü ekleyelim.
- Hazırladığımız karışımı airfryer’ın ana haznesine yerleştirdiğimiz kalıpların içerisine paylaştırarak düzeltelim.
- Daha sonra kalıpları alalım ve milföylerimiz ile kurabiyemizi 180 °C’de 15 dakika pişirelim.
- Soğan dolması için kabuklarını soyduğumuz soğanları orta kısmına kadar bıçakla keselim ve 15 dakika kadar haşlayalım.
- İç harcı için karıştırma kabına kıyma, yıkadığımız pirinç, domates ve biber salçası, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, tuz, baharatlar ve zeytinyağını alarak güzelce karıştıralım.
- Haşlanan soğanları katmanlarına ayıralım ve iç harcından yerleştirerek saralım.
- Tüm soğanları sardıktan sonra airfryer’ın ana haznesine dizelim.
- Kasede salça, nar ekşisi, tuz ve sıcak suyu karıştırarak dolmaların üzerine gezdirelim.
- Üzerlerine de birkaç parça tereyağı yerleştirelim.
- Ekmek için yoğurma kabına maya, toz şeker ve unu alarak karıştıralım.
- Un ve tuzu ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Toparlanan hamurun üzerini kapatalım ve 1 saat mayalandıralım.
- Sürenin sonunda un serptiğimiz tezgaha alıp toparladığımız hamuru 3 eşit parçaya keselim.
- Her bir parçayı elimizle biraz açıp katlayalım ve ekmek şeklini verelim.
- Hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz yan hazneye yerleştirerek üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürelim.
- Soğan dolmasını 160 °C’de 40 dakika, ekmekleri 180 °C’de 15 dakika pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder