Çift Hazneli Airfryer'da Tek Seferde İki Menü Tarifi

 

Çift Hazneli Airfryer'da Tek Seferde İki Menü Tarifi İçin Malzemeler

Sosisli Milföy Börek

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Muzlu Susamlı Kurabiye

  • 1 adet büyük boy muz
  • 1,5 su bardağı beyaz susam
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Soğan Dolması

Üzeri için;

  • 30 g tereyağı

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)

Ekmek

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • Yarım paket instant maya (5 gr)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

    Çift Hazneli Airfryer'da Tek Seferde İki Menü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosisli milföy için milföyleri üçgen olacak şekilde keselim.
  • Uzun kenarlarına sosis yerleştirip saralım.
  • Sardığımız hamurları çift hazneli airfryer’ın yan haznesine yerleştirelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  • Muzlu susamlı kurabiye için birkaç parçaya kestiğimiz muzu püre haline gelene kadar doğrayıcıdan geçirelim.
  • Muz püresini karıştırma kabına alalım ve üzerine susam ile vanilya özü ekleyelim.
  • Hazırladığımız karışımı airfryer’ın ana haznesine yerleştirdiğimiz kalıpların içerisine paylaştırarak düzeltelim.
  • Daha sonra kalıpları alalım ve milföylerimiz ile kurabiyemizi 180 °C’de 15 dakika pişirelim.
  • Soğan dolması için kabuklarını soyduğumuz soğanları orta kısmına kadar bıçakla keselim ve 15 dakika kadar haşlayalım.
  • İç harcı için karıştırma kabına kıyma, yıkadığımız pirinç, domates ve biber salçası, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, tuz, baharatlar ve zeytinyağını alarak güzelce karıştıralım.
  • Haşlanan soğanları katmanlarına ayıralım ve iç harcından yerleştirerek saralım.
  • Tüm soğanları sardıktan sonra airfryer’ın ana haznesine dizelim.
  • Kasede salça, nar ekşisi, tuz ve sıcak suyu karıştırarak dolmaların üzerine gezdirelim.
  • Üzerlerine de birkaç parça tereyağı yerleştirelim.
  • Ekmek için yoğurma kabına maya, toz şeker ve unu alarak karıştıralım.
  • Un ve tuzu ekleyerek hamuru yoğuralım.
  • Toparlanan hamurun üzerini kapatalım ve 1 saat mayalandıralım.
  • Sürenin sonunda un serptiğimiz tezgaha alıp toparladığımız hamuru 3 eşit parçaya keselim.
  • Her bir parçayı elimizle biraz açıp katlayalım ve ekmek şeklini verelim.
  • Hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz yan hazneye yerleştirerek üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürelim.
  • Soğan dolmasını 160 °C’de 40 dakika, ekmekleri 180 °C’de 15 dakika pişirelim.

Yorumlar