Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Somon Tarifi


 

Fırında Somon Tarifi İçin Malzemeler

Sebzeler için;

  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet mor soğan
  • Çeyrek karnabahar
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Somon balığı için;

  • 3 dilim fileto somon balığı
  • Yarım limon suyu
  • Bir tutam dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz

    Fırında Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patates, havuç, mor soğanı doğrayalım. Karnabaharı çiçeklerine ayırarak geniş bir kap içerisine alalım.
  • Sosu için zeytinyağı, toz kırmızı biber, pul biber, karabiber, tuz, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştıralım.
  • Sebzelerin üzerine hazırladığımız sosu döküp karıştıralım.
  • Tüm sebzeler sosa bulandığında pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine boşaltalım ve yarısına gelecek şekilde yayalım.
  • Balığın sosu için küçük bir kaseye zeytinyağı, limon suyu, dereotu, tuz, sarımsak tozu, karabiber, toz kırmızı biberi alıp karıştıralım.
  • Somonları tepsideki boş kısma yerleştirelim. Üzerlerine hazırladığımız sostan bolca sürelim.
  • Üzerlerine de limon dilimleri yerleştirelim.
  • Önceden 180 °C’ye ısıttığımız fansız ayardaki fırında, 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda fırını açalım ve sebzeleri 1-2 tur karıştıralım.
  • Fırının derecesini 200 °C’ye yükseltip 10 dakika daha pişirelim.
  • Körili sos için sos tenceresinde tereyağını eritelim.
  • Üzerine unu ekleyerek kavuralım.
  • Ardından bir taraftan karıştırırken diğer taraftan sütü ekleyelim ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Koyulaşan sosa köri, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Ocaktan alalım.
  • Pişen sebzeleri ve balıkları servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine hazırladığımız körili sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?