Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 250 gr tereyağı yada margarin
- 1.5 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Süslemek için;
- Badem
- Fındık
- Beyaz haşhaş yada mavi haşhaş
Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp kenara soğumaya bırakıyoruz ,üç su bardağı su ve üç su bardağı şekerimizi tencereye alıp karıştırıyoruz .
- Üzerine 2-3 damla limon damlatıyoruz şerbet kıvamını alıp kaynadıktan sonra kenara soğumaya bırakıyoruz.
- Kabımızın içine hamur malzemelerini ekleyin hepsini güzelce yoğuruyoruz.
- Hamur kıvamını aldıktan sonra hepsini eşit olarak top haline getiriyoruz.
- Hamur toplarını haşhaşın içine bulayıp borcama dizin.
- Dilerseniz badem ve fındıkları fırına atmadan üzerlerine ekleyebilirsiniz yada fırından çıktıktan sonra çikolata sürüp üzerlerine fındık ve bademleri süsleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dk pişiriyoruz.
- Hamur topları piştikten sonra ılımış şerbeti üzerine dökün üzerini kapatıp 10 dk bekletin burası çok önemli üzerini tamamen kapatmazsanız şerbet çekmez.
- Şerbet iyice çektikten sonra 3-4 saat bekletip servis edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder