Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Tarifi


 

Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 250 gr tereyağı yada margarin
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Süslemek için;

  • Badem
  • Fındık
  • Beyaz haşhaş yada mavi haşhaş

    Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp kenara soğumaya bırakıyoruz ,üç su bardağı su ve üç su bardağı şekerimizi tencereye alıp karıştırıyoruz .
  • Üzerine 2-3 damla limon damlatıyoruz şerbet kıvamını alıp kaynadıktan sonra kenara soğumaya bırakıyoruz.
  • Kabımızın içine hamur malzemelerini ekleyin hepsini güzelce yoğuruyoruz.
  • Hamur kıvamını aldıktan sonra hepsini eşit olarak top haline getiriyoruz.
  • Hamur toplarını haşhaşın içine bulayıp borcama dizin.
  • Dilerseniz badem ve fındıkları fırına atmadan üzerlerine ekleyebilirsiniz yada fırından çıktıktan sonra çikolata sürüp üzerlerine fındık ve bademleri süsleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dk pişiriyoruz.
  • Hamur topları piştikten sonra ılımış şerbeti üzerine dökün üzerini kapatıp 10 dk bekletin burası çok önemli üzerini tamamen kapatmazsanız şerbet çekmez.
  • Şerbet iyice çektikten sonra 3-4 saat bekletip servis edebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?