Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Tarifi


 

Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 250 gr tereyağı yada margarin
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Süslemek için;

  • Badem
  • Fındık
  • Beyaz haşhaş yada mavi haşhaş

    Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp kenara soğumaya bırakıyoruz ,üç su bardağı su ve üç su bardağı şekerimizi tencereye alıp karıştırıyoruz .
  • Üzerine 2-3 damla limon damlatıyoruz şerbet kıvamını alıp kaynadıktan sonra kenara soğumaya bırakıyoruz.
  • Kabımızın içine hamur malzemelerini ekleyin hepsini güzelce yoğuruyoruz.
  • Hamur kıvamını aldıktan sonra hepsini eşit olarak top haline getiriyoruz.
  • Hamur toplarını haşhaşın içine bulayıp borcama dizin.
  • Dilerseniz badem ve fındıkları fırına atmadan üzerlerine ekleyebilirsiniz yada fırından çıktıktan sonra çikolata sürüp üzerlerine fındık ve bademleri süsleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dk pişiriyoruz.
  • Hamur topları piştikten sonra ılımış şerbeti üzerine dökün üzerini kapatıp 10 dk bekletin burası çok önemli üzerini tamamen kapatmazsanız şerbet çekmez.
  • Şerbet iyice çektikten sonra 3-4 saat bekletip servis edebilirsiniz

Yorumlar