Kalpli Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 50 gram süt
- 50 gram sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
- 100 gram un
- 100 gram şeker
- Çay kaşığı ucu ile kırmızı gıda boyası
Arasına ;
- 1 paket krem şanti
- 2 adet muz
Kalpli Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtaların sarısı ile beyazları ayıralım.
- Beyazları bir fiske tuz ile çırpılmaya başlayalım.
- Şeker azar azar ekleyelim.
- Köpük olana kadar yüksek devirde çırpalım😊
- Sarılarına sıvı malzemeleri ekleyelim çırpalım.
- Kuru malzemeleri eleyerek ekleyip. Karıştıralım.
- Yumurtanın beyazına sarılı karışımı ekleyip köpüğü söndürmeden katlama şeklinde karıştıralım.
- Hamurumuzdan birkaç kaşığı ayıralım ve gıda boyası ile renklendirelim.
- Sıkma poşetine alalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kalp şekillerini yapalım.
- Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 5 dk kadar kalplerin üzeri kuruyana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kalplerin üzerine kalan harcı dikkatlice yayalım. Tekrar fırına atalım.
- Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 20 dk. Sonrasında fırının derecesini 150 ye getirip 8-10 dk daha pişirelim.
- Fırından çıkan kekimizi başka bir yağlı kağıt üzerine alıp rulo yapalım soğumaya bırakalım.
- 1 paket kremşantiyi tarifine göre çırpalım rulomuzu açıp içine sürelim.
- Muzları kendimizden tarafa dizelim.
- Ruloyu sıkıca saralım.
- Servis tabağına aldığımız pastamız buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder