Kalpli Muzlu Rulo Pasta Tarifi

 

Kalpli Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

Arasına ;

  • 1 paket krem şanti
  • 2 adet muz

    Kalpli Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurtaların sarısı ile beyazları ayıralım.
  • Beyazları bir fiske tuz ile çırpılmaya başlayalım.
  • Şeker azar azar ekleyelim.
  • Köpük olana kadar yüksek devirde çırpalım😊
  • Sarılarına sıvı malzemeleri ekleyelim çırpalım.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyip. Karıştıralım.
  • Yumurtanın beyazına sarılı karışımı ekleyip köpüğü söndürmeden katlama şeklinde karıştıralım.
  • Hamurumuzdan birkaç kaşığı ayıralım ve gıda boyası ile renklendirelim.
  • Sıkma poşetine alalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kalp şekillerini yapalım.
  • Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 5 dk kadar kalplerin üzeri kuruyana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kalplerin üzerine kalan harcı dikkatlice yayalım. Tekrar fırına atalım.
  • Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 20 dk. Sonrasında fırının derecesini 150 ye getirip 8-10 dk daha pişirelim.
  • Fırından çıkan kekimizi başka bir yağlı kağıt üzerine alıp rulo yapalım soğumaya bırakalım.
  • 1 paket kremşantiyi tarifine göre çırpalım rulomuzu açıp içine sürelim.
  • Muzları kendimizden tarafa dizelim.
  • Ruloyu sıkıca saralım.
  • Servis tabağına aldığımız pastamız buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise hazır.

Yorumlar