Ana içeriğe atla
Nefis Erimeyen Kırma Zeytin Tarifi
Nefis Erimeyen Kırma Zeytin Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kg yeşil zeytin
- İri salamura tuzu
- Limon
- Zeytinyağı
- Su
Nefis Erimeyen Kırma Zeytin Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ben üç kg kadar zeytin kullandım ama miktarı azaltıp arttırabilirsiniz. Zeytinlerimizi bol suda yıkayıp kıralım. Kırılan zeytinleri bekletmeden suya atalım.
- Kırma işlemi biten zeytinlerimizi bidona dolduralım.Turşu bidonu,cam kavanozlar olur.
- Üzerine geçecek kadar çeşme suyu koyalım ve varsa elimizde bir kaç zeytin yaprağını koyalım.
- Bu aşamada ben bidonun kapaktan önce koyulan plastik aparatını koydum ki zeytinler su üzerine çıkmasın su üzerinde kalan zeytin havayla temas eder susuz kalır küflenir. Bu aparat yoksa ağırlık yapacak birşey konulabilir veya su tam tamına doldurulabilir. Bu şekilde kapatıp karanlık serin bir yere kaldıralım.
- Zeytinlerin iki günde bir suyunu değiştirerek acısı gidene kadar bu işlemi yapacağız. İster beş gün isterseniz on güne kadar olur. Ben acı tadı sevmediğim için toplam sekiz gün boyunca iki günde bir olacak şekilde dört kez su değişimi yaptım. İlk su değişiminden sonra suyunu döküyoruz ve üzerine tekrar su doldurup üc kaşık salamura tuz ekliyoruz bu sayede erimeden sert kalıyor. Kapatıp kaldırıyoruz iki gün sonra tekrar. Acı tadı gidene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Sekizinci günün sonunda tadına baktım ve acılığı gitmişti gitmemiş olsaydı yine su değişimi yapıp tuzlu suyunu verip iki gün daha bekletebilirdim.
- Süzdüğüm zeytinleri tatlandırmak için bir tepsiye aldım.
- Üzerine bir çay bardağı zeytinyağı ekledim.
- İki limon suyu sıktım. İyice karıştırıp cam kavanozlara koydum.
- Kavanozlara limon dilimleri ekledim.
- Üzerine bir litre için bir yemek kaşığı iri tuzunu koydum.
- Tam üstünü geçecek kadar suyunu koyup ağzını sıkıca kapattım.
- Bu şekilde on gün sonra yemeye hazır hale gelecek.
- Ben tatlandırırken bir kase ayırdım ve o şekilde dahi çok lezzetliydi 😍 deneyecek herkese afiyet ve şifa olmasını dilerim.
Yorumlar
Yorum Gönder