Ağlayan Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi


 

Ağlayan Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarim su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 2 poşet kremşanti
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik süt

Çikolatalı sosu için;

  • Hazır çikolata sosu
  • 2.5 bardak süt

Su bardağım 200 ml

Ağlayan Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım ,sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
  2. Kakao ,kabartma tozu ,vanilya ve unu da ekleyip karışana kadar çırpalım.
  3. Yağladığımız dikdörtgen borcama dökelim.
  4. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 30-35 dakika pişirelim.
  5. Dikkatli olalım her fırının pişirme süresi farklıdır kontrollü olalım 👍
  6. Fırından çıkardığımız keki 2-3 dakika beklettikten sonra üzerine 2 su bardağı soğuk sütü dökelim.
  7. Sütü çekene kadar bekleyelim.
  8. Üzeri için 2 poşet krem şanti ve 2 su bardağından 2 parmak eksik soğuk sütü çırpalım ve soğuyan kekimizin üzerine eşit bir şekilde sürelim.
  9. Çikolata sosu: 1 paket çikolatalı sos ve 2,5 su bardağı sütü üzerinde tarif edildiği gibi pişirelim ve kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutalım.
  10. Soğuyunca krem şantinin üzerine gezdirelim.
  11. Buzdolabında 3-4 saat vaktimiz varsa 1 gece dinlendirelim ve öyle dilimleyelim 👍
  12. Ağlayan kekimiz hazır

Yorumlar