Ağlayan Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - Yarim su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı süt
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 1,5 su bardağı un
 
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
 
Üzeri için;
- 2 poşet kremşanti
 - 2 su bardağından 2 parmak eksik süt
 
Çikolatalı sosu için;
- Hazır çikolata sosu
 - 2.5 bardak süt
 
Su bardağım 200 ml
Ağlayan Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım ,sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
 - Kakao ,kabartma tozu ,vanilya ve unu da ekleyip karışana kadar çırpalım.
 - Yağladığımız dikdörtgen borcama dökelim.
 - Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 30-35 dakika pişirelim.
 - Dikkatli olalım her fırının pişirme süresi farklıdır kontrollü olalım 👍
 - Fırından çıkardığımız keki 2-3 dakika beklettikten sonra üzerine 2 su bardağı soğuk sütü dökelim.
 - Sütü çekene kadar bekleyelim.
 - Üzeri için 2 poşet krem şanti ve 2 su bardağından 2 parmak eksik soğuk sütü çırpalım ve soğuyan kekimizin üzerine eşit bir şekilde sürelim.
 - Çikolata sosu: 1 paket çikolatalı sos ve 2,5 su bardağı sütü üzerinde tarif edildiği gibi pişirelim ve kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutalım.
 - Soğuyunca krem şantinin üzerine gezdirelim.
 - Buzdolabında 3-4 saat vaktimiz varsa 1 gece dinlendirelim ve öyle dilimleyelim 👍
 - Ağlayan kekimiz hazır
 
Yorumlar
Yorum Gönder