Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında margarin
 - 1 tane yumurta
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - Yarım su bardağı nişasta
 - Yarım su bardağı pudra şekeri (damak tadınıza göre azaltılıp çoğaltılabilir)
 - 1 tane vanilya
 - Alabildiği kadar un
 
Arası için;
- 3-4 adet elma
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - Yarım su bardağı şeker
 
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
 - İlk olarak iç harcını hazırlayınız elmaları soyup rendeleyiniz.
 - Sonra şekeri ve tarçını ekleyip tamamen suyunu çekene kadar pişirip soğuması için kenara alınız.
 - Yoğurma kabınızın içine margarini, pudra şekerini ,yumurtayı ve vanilyayı koyup karıştırınız sonra sıvı yağını ve unu ilave edip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz.
 - Hamuru iki yağılı kağıt arasında açıp şekil vermek için tırtıklı merdaneyle üzerinden geçiniz.
 - Merdaneniz yoksa çatalla hamurun üzerini çiziniz sonra kare şeklindeki aparatla kesip ortasına hazırlamış olduğunuz elma harcından koyup üçgen şeklinde kapatınız hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz.
 - Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derelik fırında 12-15 dakika kadar altı hafif pembeleşinceye ve üstü beyaz kalacak şekilde pişiriniz .
 - Tamamen soğuduktan sonra pudra şekeri serpiniz servise hazırdır.
 
Yorumlar
Yorum Gönder