Fırında Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Fırında Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz

    Fırında Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharları yıkayıp küçük parçalara ayıralım kaynayan suya ilave edip 10 dakika haşlayalım soğuk sudan geçirip süzgece alalım.
  • Diğer tarafta uygun bir kabın içerisine yumurta ,yoğurt ,galeta unu, mısır unu ,zeytinyağı ,maden suyu ,tuz ve baharatları ilave edip güzelce çırpalım.
  • Haşladığımız karnabaharları sosa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim ilk sıcağa çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder