Ispanaklı Börek Tarifi

 

Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin, her un aynı olmayabilir.)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kuru maya

İç harcı için:

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Mozzarella, kaşar peyniri ya da beyaz peynir (istediğiniz çeşidi ekleyebilirsiniz, ben rendelenmiş mozzarella peyniri kullandım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Açmak için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu

    Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için;tüm malzemeleri uygun bir karıştırma kabına ekleyip yoğurun.
  • Orta yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar devam edin.
  • Hazır olan hamurunuzu yaklaşık yarım saat dinlendirin.
  • İç harcın hazırlanması: soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Üzerine yıkanmış, doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip ocaktan alın.
  • 3 dk sonra kullanmak istediğiniz peyniri ekleyin.
  • Hamurun açılması: mayalanan hamuru istediğiniz boyutlarda bezelere ayırın.
  • Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Her tabağa koyuşunuzda üzerine sıvı yağ sürüp üst üste koyun.
  • 10 dakika dinlendirdikten sonra tek tek ellerinizle hamurları biraz daha açıp inceltin.
  • Şekil verme: iç harcını ekleyip rulo haline getirip sarın.
  • Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta ve süt karışımını sürüp çörek otlarını serpin.
  • 180°c önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 

Yorumlar