Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin, her un aynı olmayabilir.)
 - 2 su bardağı süt
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 adet yumurta sarısı
 - 1 paket kuru maya
 
İç harcı için:
- 500 gram ıspanak
 - 1 adet kuru soğan
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Mozzarella, kaşar peyniri ya da beyaz peynir (istediğiniz çeşidi ekleyebilirsiniz, ben rendelenmiş mozzarella peyniri kullandım)
 - Tuz
 - Karabiber
 - Pul biber
 
Açmak için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
 
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
 - 1 yemek kaşığı süt
 - Çörek otu
Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Hamur için;tüm malzemeleri uygun bir karıştırma kabına ekleyip yoğurun.
 - Orta yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar devam edin.
 - Hazır olan hamurunuzu yaklaşık yarım saat dinlendirin.
 - İç harcın hazırlanması: soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.
 - Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
 - Üzerine yıkanmış, doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
 - Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip ocaktan alın.
 - 3 dk sonra kullanmak istediğiniz peyniri ekleyin.
 - Hamurun açılması: mayalanan hamuru istediğiniz boyutlarda bezelere ayırın.
 - Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın.
 - Her tabağa koyuşunuzda üzerine sıvı yağ sürüp üst üste koyun.
 - 10 dakika dinlendirdikten sonra tek tek ellerinizle hamurları biraz daha açıp inceltin.
 - Şekil verme: iç harcını ekleyip rulo haline getirip sarın.
 - Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
 - Üzerlerine yumurta ve süt karışımını sürüp çörek otlarını serpin.
 - 180°c önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Yorumlar
Yorum Gönder