Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ispanaklı Börek Tarifi

 

Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin, her un aynı olmayabilir.)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kuru maya

İç harcı için:

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Mozzarella, kaşar peyniri ya da beyaz peynir (istediğiniz çeşidi ekleyebilirsiniz, ben rendelenmiş mozzarella peyniri kullandım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Açmak için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu

    Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için;tüm malzemeleri uygun bir karıştırma kabına ekleyip yoğurun.
  • Orta yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar devam edin.
  • Hazır olan hamurunuzu yaklaşık yarım saat dinlendirin.
  • İç harcın hazırlanması: soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Üzerine yıkanmış, doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip ocaktan alın.
  • 3 dk sonra kullanmak istediğiniz peyniri ekleyin.
  • Hamurun açılması: mayalanan hamuru istediğiniz boyutlarda bezelere ayırın.
  • Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Her tabağa koyuşunuzda üzerine sıvı yağ sürüp üst üste koyun.
  • 10 dakika dinlendirdikten sonra tek tek ellerinizle hamurları biraz daha açıp inceltin.
  • Şekil verme: iç harcını ekleyip rulo haline getirip sarın.
  • Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta ve süt karışımını sürüp çörek otlarını serpin.
  • 180°c önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?