Kahverengi Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi


 

Kahverengi Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağından bir parmak fazla toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı damla çikolata (yarısını sütlü, yarısını bitter kullandım)

    Kahverengi Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını küp küp doğrayıp tavaya alın.
  • Ocakta kahverengiye dönene dek hafifçe yakın.
  • Başka bir kaba alıp oda ısısına gelmesini bekleyin.
  • Tereyağının üzerine şekeri ekleyin ve karıştırın.
  • 2 adet yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Kabartma tozu, karbonat ve vanilini ekleyip karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyin. Kıvamı çok sert olmayacak.
  • Çikolatayı da ekleyerek karıştırın.
  • Buzdolabında 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dolaptan çıkartıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dondurma kaşığı yardımıyla aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısınmış 180° fırında 10 dakika pişirin. Her fırın farklılık gösterebilir dikkat edin.
  • Fırının içinde bekletmeden hemen dışarı alın.
  • Toplam 17 adet kurabiye çıkarttım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder