Kahverengi Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Kahverengi Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağından bir parmak fazla toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı damla çikolata (yarısını sütlü, yarısını bitter kullandım)
Kahverengi Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını küp küp doğrayıp tavaya alın.
- Ocakta kahverengiye dönene dek hafifçe yakın.
- Başka bir kaba alıp oda ısısına gelmesini bekleyin.
- Tereyağının üzerine şekeri ekleyin ve karıştırın.
- 2 adet yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kabartma tozu, karbonat ve vanilini ekleyip karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyin. Kıvamı çok sert olmayacak.
- Çikolatayı da ekleyerek karıştırın.
- Buzdolabında 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dolaptan çıkartıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dondurma kaşığı yardımıyla aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısınmış 180° fırında 10 dakika pişirin. Her fırın farklılık gösterebilir dikkat edin.
- Fırının içinde bekletmeden hemen dışarı alın.
- Toplam 17 adet kurabiye çıkarttım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder