Kete Tadında Çıtır Lokmalık Rulolar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket istant maya
- 6 yemek kaşığı un
İçi için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 2 su bardağı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
Arası için;
- 250 gram tereyağ veya margarin
Kete Tadında Çıtır Lokmalık Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
- 2-3 su bardağı un ilavesi yapıp karıştırmaya devam edelim, daha sonra tuz ve kalan unu yavaş yavaş ilave ederek elimizle yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Üzerini kapatıp 20 dakika kadar dinlendirelim biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım.
- Bunun için uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım eritelim üzerine un ilave edip 6-7 dakika kadar kavuralım.
- Şeker ve kıyılmış cevizi ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edip ocaktan alalım ve hazırladığımız ketelerin üzerinde kullanmak için 2 yemek kaşığı kadar bir kenara ayıralım.
- Dinlenen hamuru tekrar hafifçe yoğurup tezgaha alalım 14 beze yapalım unlayıp üzerini temiz bir poşetle örtelim.
- Bir bezeyi tezgaha alıp altına üstüne bolca un serperek oklava yardımı ile yaklaşık 40 santim çapında servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açalım.
- Yedi bezeyi de bu şekilde açıp hazırladıktan sonra ilk açtığımız yufkayı tezgaha serp üzerine erittiğimiz tereyağı ya da margarini her tarafına gelecek şekilde sürelim 2. Yufkayı üzerine kapatıp aynı şekilde yağlayalım.
- 7 yufkayı da bu şekilde üst üste yağlayıp hazırlayalım bir kenara alalım diğer 7 yufkayı da açalım ve yağlayıp aynı şekilde üst üste koyalım.
- İlk hazırladığımız 7 yufkayı üst üste iken tezgaha alıp elimizle çekerek esnetelim büyütebildiğimiz kadar büyütelim.
- Hazırladığımız iç malzemesinin yarısını yufkanın üzerine eşit şekilde serpiştirelim kenarından başlayarak rulo şeklinde kıvıralım.
- Bu aşamada yufkanın üçte birini sardıktan sonra sardığımız yerin hemen dibinden bıçakla keselim kalan parçayı da aynı şekilde iki rulo yapıp keselim yani toplamda bir yufkadan 3 rulo yapıyoruz.
- Ruloları üçer parmak eninde kesip fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim üzerine yumurta sarısı sürelim ve ayırdığımız iç malzemeden serpiştirelim.
- Önceden ısıttığımız 190 derece fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirelim ilk sıcağı çıktıktan sonra ya da ılık olarak dilediğimiz gibi servis edebiliriz deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
- Not bu ölçülerden 2 tepsi çıkıyor dilerseniz birini pişirmeden dondurucuda saklayabilirsiniz çıkardıktan sonra buzunu çözdürüp yumurta sarısı sürdükten sonra pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder