Muska Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Şerbeti için ;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muska Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve suyu tencerede 15 dk kısık ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Tüm malzemeleri karıştırın, hamurunu çok sert olmayacak şekilde yoğurun, 8 beziye ayırın.
- 8 e ayırdığınız hamurları şebit büyüklüğünde açın, aralarını margarin veya tereyağ ile yağlayın, hepsini üst üste olacak şekilde koyun.
- Dolapta donmaya bırakın.
- Daha sonra hepsini birlikte açın, kare şekilde kesin, muska şekli verin ve kızgın yağda kızartıp soğumuş şuruba atın.
- Üzerine ceviz, antep fıstığı tozu kullanılabilir ( not: arasına da ceviz konulabilir isteğe bağlı ).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder