Muska Tatlısı Tarifi

 

Muska Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için ;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

    Muska Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu tencerede 15 dk kısık ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Tüm malzemeleri karıştırın, hamurunu çok sert olmayacak şekilde yoğurun, 8 beziye ayırın.
  • 8 e ayırdığınız hamurları şebit büyüklüğünde açın, aralarını margarin veya tereyağ ile yağlayın, hepsini üst üste olacak şekilde koyun.
  • Dolapta donmaya bırakın.
  • Daha sonra hepsini birlikte açın, kare şekilde kesin, muska şekli verin ve kızgın yağda kızartıp soğumuş şuruba atın.
  • Üzerine ceviz, antep fıstığı tozu kullanılabilir ( not: arasına da ceviz konulabilir isteğe bağlı ).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder