Porsiyonluk Mousse Pasta Tarifi


 

orsiyonluk Mousse Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Mousse için:

Üzerine:

  • Frambuazlı hazır glaze
  • Beyaz çikolata ile dekor

    Porsiyonluk Mousse Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hazır pandispanya kekimizi kalıplarımızın şeklinde üzerine bastırarak kesiyoruz.
  • Daha sonra sunum tabağımıza alıyoruz ve her bir pastayı sütle güzelce ıslatıyoruz .
  • Ardından mouse kremamızı yapıyoruz.
  • Kremamız için öncelikle 2 paket kadar yağlı kremayı ve pudra şekerine krem şanti kıvamına gelene kadar güzelce çırpıyoruz .
  • Ardından benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolatayı ( oda sıcaklığına getiriyoruz burası çok önemli eğer sıcak bir şekilde çikolatayı eklerseniz kesilme yapacaktır o yüzden çikolatanın mutlaka kaynar bir şekilde olmaması gerekiyor oda sıcaklığına gelmiş olması gerekiyor. )
  • Çikolatamızı kaşık kaşık ekleyerek çırpıyoruz .
  • Öncelikle 2 yemek kaşığı kadar ekleyip güzelce çırpıyoruz.
  • Ardından 2 yemek kaşığı kadar daha ekleyip çırpıyoruz, daha sonra kalan çikolatayı ekleyerek çırpma işlemi de devam ediyoruz.
  • Krema katılaştıktan sonra çırpma işleminde durduralım çok fazla çırpmaya gelmez bu krema.
  • Ardından pandispanya keklerimizin üzerine eşit miktarda döküyoruz ve dolapta en az 5-6 saat kadar soğumaya bırakıyoruz vaktiniz varsa bir gece önceden yapmanızı tavsiye ederim.
  • Daha sonra pastamızı dolaptan çıkarttıktan sonra bir bıçak yardımıyla kalıptan dikkatli bir şekilde ayırıyoruz ve sana bir tepsisi altta olacak şekilde üzerine fırın telini koyuyoruz ve elinizde varsa frambuazlı glaze döküyoruz.
  • Glazei de çok az su ile açarak güzelce karıştırıyoruz, pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra pastamızın üzerine döküyoruz.
  • Ardından üzerine ben benmari usulü beyaz çikolata eritip şekil vermiştim yağlı kağıt üzerinde ve pastalarımın üzerine tek tek yerleştirdim sizler farklı şekillerde süsleme yapabilirsiniz çok lezzetli bir tarif oluyor.
  • Bu şekilde süsledikten sonra bir saat kadar da dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 

Yorumlar