Sebzeli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
Et için :
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 500 gram dana eti
 - 1 yemek kaşığı un
 - 4 su bardağı su
 - 1 adet defne yaprağı
 - 3-4 adet tane karabiber
 
Sebzeler için :
- 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı toz karabiber
 - Çay kaşığı ucu kadar zerdeçal
 - 2 adet havuç
 - 4 orta boy patates
 - 1 adet kuru soğan
Sebzeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Etler güzelce yıkanır. Sıvıyağ konulmuş düdüklü tencerenin tabanı ısınınca etler konulur. Güzelce mühürlenir hafif kavrulur.
 - 1 yemek kaşığı un eklenir etle biraz kavrulur ve ılık su eklenir.
 - Kaynayınca köpüğü alınır ve altı kısılır. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Buhar çıkışı başlayınca ses gelince 20 dk en küçük gözde kısık ateşte pişirilir.
 - Bir tencereye yumuşayan etler ve suyu alınır.
 - Patates ,havuç ,bütün soğan ve varsa kereviz iri şekilde doğranıp eklenir.
 - Tuz ,karabiber ve azıcık zerdeçal( çay kaşığının ucu kadar ) ile tatlandırılır.
 - Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 - Üzerine maydanoz ve dilerseniz limon suyu ile servis edilir
 
Yorumlar
Yorum Gönder