Sebzeli Et Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

Et için :

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gram dana eti
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3-4 adet tane karabiber

Sebzeler için :

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • Çay kaşığı ucu kadar zerdeçal
  • 2 adet havuç
  • 4 orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan

    Sebzeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etler güzelce yıkanır. Sıvıyağ konulmuş düdüklü tencerenin tabanı ısınınca etler konulur. Güzelce mühürlenir hafif kavrulur.
  • 1 yemek kaşığı un eklenir etle biraz kavrulur ve ılık su eklenir.
  • Kaynayınca köpüğü alınır ve altı kısılır. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Buhar çıkışı başlayınca ses gelince 20 dk en küçük gözde kısık ateşte pişirilir.
  • Bir tencereye yumuşayan etler ve suyu alınır.
  • Patates ,havuç ,bütün soğan ve varsa kereviz iri şekilde doğranıp eklenir.
  • Tuz ,karabiber ve azıcık zerdeçal( çay kaşığının ucu kadar ) ile tatlandırılır.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Üzerine maydanoz ve dilerseniz limon suyu ile servis edilir

Yorumlar