Tuzlu Çatlak Kurabiye Tarifi


 

Tuzlu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme olmasın )
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 tane yumurta ( sarılar içine akları üzeri için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4’5 su bardağı un

Dışı için;

  • Kavrulmuş susam
  • Yumurta akı

    Tuzlu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına hamur için malzemeleri alalım ,karıştırıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Susamı yağsız tavada kavurup soğumaya bırakalım
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, tezgahta veya avucunuzla silindir şekli verin.
  • Önce yumurta akına, sonra kavrulmuş susama batırıp aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fansız ayarda yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  • Tamamen soğuyunca servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder