Tuzlu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme olmasın )
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 tane yumurta ( sarılar içine akları üzeri için)
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4’5 su bardağı un
Dışı için;
- Kavrulmuş susam
- Yumurta akı
Tuzlu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına hamur için malzemeleri alalım ,karıştırıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Susamı yağsız tavada kavurup soğumaya bırakalım
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, tezgahta veya avucunuzla silindir şekli verin.
- Önce yumurta akına, sonra kavrulmuş susama batırıp aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fansız ayarda yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Tamamen soğuyunca servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder