4 Ağustos 2017 Cuma

nefis damak tadında Güveçte Tavuk

Güveçte Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tabakta tavuk göğsü
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 kaşık salça
  • 1 parça tereyağ
  • Tuz, kekik, pulbiber, kaşar peynir

Güveçte Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuklar ve patatesler küp küp doğranır. Tencereye atılıp güzelce kavrulur. Domatesler rendelenir ve tavuk-patateslere eklenir. Kekik, pulbiber ve tuz eklenir. Patatesler yumuşayınca hazırlanan harç güveçlere bölünür. 2 su bardağı suya 2 kaçık salça eklenip çırpılır ve güveçlerin üzerine paylaştırılır. Üzerine kaşar peynir eklenerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirlir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder