Güveçte Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tabakta tavuk göğsü
- 2 adet büyük boy patates
- 2 adet orta boy domates
- 2 kaşık salça
- 1 parça tereyağ
- Tuz, kekik, pulbiber, kaşar peynir
Güveçte Tavuk Tarifi Yapılışı
Tavuklar ve patatesler küp küp doğranır. Tencereye atılıp güzelce kavrulur. Domatesler rendelenir ve tavuk-patateslere eklenir. Kekik, pulbiber ve tuz eklenir. Patatesler yumuşayınca hazırlanan harç güveçlere bölünür. 2 su bardağı suya 2 kaçık salça eklenip çırpılır ve güveçlerin üzerine paylaştırılır. Üzerine kaşar peynir eklenerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirlir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder