Önce tavuklar bir güzel yıkanacak sonra ayrı bir kapta zeytin yağı, tuz, kekik, pul biber, kara biber, salça, sarımsak, soğan (rendelenecek) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı maden suyu koyulur. Sonra karıştırılır ve içerisine tavukları koyup iyice harmanlanır. (tavuklar sosun içinde ne kadar çok kalırsa o kadar güzel olur ben öğlen hazırlıyorum 4-5 saat bekletiyorum). Patates soğan, sarımsak, domates ve biberler de elma dilimi şeklinde kestikten sonra onları da tuz zeytin yağı kekik pul biber kara biber koyduktan sonra fırın poşetine koyuyoruz. (Ben tavuk ve sebzeleri ayrı ayrı koydum çünkü bir olunca biraz sulu oluyor ama isterseniz birde olur ) Tavuklar piştikten sonra servise hazır. Afiyet olsun
Not: isterseniz yanlarına biberde koyabilirsiniz hem içine hemde yanına koydum güzel oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder