Fındık içi veya antepfıstığı
Sütlaç Tarifi Yapılışı
Sütlaç yapımı için öncelikle pirinçler yıkanır ve derin bir tencereye alınır. Üzerine 4 su bardağı su eklenerek ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve ara sıra pirinçler altına tutmasın diye karıştırılır.
Suyunu çekip yumuşayan pirinçlerin üzerine süt eklenir. Ocağın altı tekrar açılarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 15-20 dakika daha kontrollü bir şekilde pişirilmeye devam edilir.
Son olarak da şeker ilave edilerek karıştırılır ve birkaç dakika daha pişirilerek sütlaç ocaktan alınır.
İsteğe göre 1 paket vanilya eklenerek güzelce karıştırılır. Sütlaçlar kaselere boşaltılır. Oda ısısında soğumaya bırakılır.
Soğuyan sütlaçlar buzdolabına kaldırılarak birkaç saat dinlendirilir. Buzdolabından çıkarılan sütlaçlar tarçın, fındık içi veya antepfıstığı ile süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Not: Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder