Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yemek tarifleri

Muzlu Mangolina   

Muzlu Mangolina Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı 200 ml lik bardak toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 paket eti burçak (Kare olandan)
  • 3 tane muz  

    Muzlu Mangolina Tarifi Yapılışı

    Sut yumurta şeker un vanilya çırpılır. Ocağa alınır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Sıvı krema eklenir. Mikserle çırpılır. Ilımaya bırakılır. Kabuk tutmaması için ara ara karıştırılır. Muz doğranır. Bisküviler robottan geçirilir. Bardaklara yada kuplara 1 yemek kaşığı bisküvi kırıntısı konur. Yanlarına 4- 5 parça muz dilimi konur ve muhallebi konur. Yine muz ve bisküvi muhallebi konur. Üstüne artan bisküvi parçaları konur soğutulur. Yapacaklara kolay gelsin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?