Susamlı Fındıklı Krokan (Harika Atıştırmalık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı bütün fındık
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 2 yemek kaşığı su
- Yarım tatlı kaşığı tereyağı
- 4 damla limon
- 1 yağlı kağıt (Hem altı hem üstü için gerekli)
- Merdane
Susamlı Fındıklı Krokan (Harika Atıştırmalık) Tarifi Yapılışı
İlk kez krokan yaptım, sonuç beklediğimden de güzel çıktı çay, kahve yanına tek başına da harika bir atıştırmalıkGelelim yapımına;
1 su bardağı şeker küçük bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı su ekleyip karıştırılmadan erimesi beklenir.
Kenardan kızarmaya başlayan şekerin altı kısılır, tencerenin kulpu yardımıyla sallayarak karıştırılır.
Şeker tam eridikten ve koyu karamel rengini aldıktan sonra hemen yarım tatlı kaşığı tereyağı ve 4 damla limon eklenip hızlıca tahta kaşık yardımıyla karıştırılır ve altı kapatılır.
Kavrulmuş susam ve fındıklar eklenip hızlıca karıştırılır
Yağlı kağıda ekleyip diğer bir yağlı kağıt üzerine kapatılıp merdane yardımıyla inceltilir. Dikkat edin çok sıcak elinizi yakmayın. Ne kadar hızlı olursanız o kadar güzel sonuç alırsınız. Ben hemen kare dilimler olacak sekilde bıcakla kestim, belki soğuduktan sonra kırılır diye
Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
1 su bardağı şeker küçük bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı su ekleyip karıştırılmadan erimesi beklenir.
Kenardan kızarmaya başlayan şekerin altı kısılır, tencerenin kulpu yardımıyla sallayarak karıştırılır.
Şeker tam eridikten ve koyu karamel rengini aldıktan sonra hemen yarım tatlı kaşığı tereyağı ve 4 damla limon eklenip hızlıca tahta kaşık yardımıyla karıştırılır ve altı kapatılır.
Kavrulmuş susam ve fındıklar eklenip hızlıca karıştırılır
Yağlı kağıda ekleyip diğer bir yağlı kağıt üzerine kapatılıp merdane yardımıyla inceltilir. Dikkat edin çok sıcak elinizi yakmayın. Ne kadar hızlı olursanız o kadar güzel sonuç alırsınız. Ben hemen kare dilimler olacak sekilde bıcakla kestim, belki soğuduktan sonra kırılır diye
Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder