Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk haşlama için:
- Tavuk parça et yada Baget
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- Tuz
Pilavı için ;
- 2 su bardağı şehriyeli bulgur
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- Tuz
- Sıvıyağ
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı domates salçası tavukların üzerine sürmek için
- Bol değirmen karabiberi
Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı
Bakmayın tarifin uzun gibi durduğuna yoksa çok basit ve lezzetli. Tavuğu bütün de alabilirsiniz Baget yada incik de olabilir. Ben kemiksiz incik Tavuğu temizleyip havuç soğan koyup 20 dak kadar yarı haşlıyoruz. Daha fırında da pişecek. Pilavı için: Tencereye sıvı yağ koyup soğanı kuşbaşı doğrayıp kavuruyoruz. Domatesi küp küp yapıp soğana ekliyoruz ,biraz pişiriyoruz. Bulguru yada pirinçi ekliyoruz. Seçmesi size kalmış.
Üzerine haşlanmış tavuk etlerini koyuyoruz. Tavuk suyundan tavuk etlerinin üzerine kadar koyuyoruz. 2 bardak bulgura 5 bardak tavuk suyu 1 bardak su koydum. Fırında çekebilir 1 bardağa 3 bardak su kararı ile. 1 bardak fazla tavuk suyu da tavukların pişmesi için ekledim. Önce çok sulu geldi ama fırında da çekince tam geldi. Salçayı biraz yağ ile inceltip etlerin üzerine sürüyoruz. Bol çekilmiş karabiber serpiyoruz. Üzerini kapatmadan 180 derece fırına veriyoruz. Suyunu çekip tavuk etleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını 20 dak açmıyoruz. Pilav demlensin. Tepsi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder