27 Kasım 2017 Pazartesi

yemek tarifleri;Sebzeli Tavuk Sarma

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kemiksiz tavuk göğsü (sarmalık ince dilimlenmiş)
Sosu için;
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ ( minik boy fincan )
  • 1 tane orta boy kuru soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
İçi için;
  • 1 tane minik boy patlıcan
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • İnce dilimlenmiş kaşar peyniri

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Sos malzemelerininin hepsini minik bir fırın kabına alıyoruz ve karışmasını sağlıyoruz. :)
  2. Sos hazır olduğunda içine ince dilimlenmiş tavuk etlerini yıkadıktan sonra ekleyip tavukların tüm sosa bulanmasını sağlıyoruz. :)
  3. Üzerini streç filmle kapatıp en az 2-3 saat dinlenmeye bırakıyoruz. :)
  4. Vaktiniz bolsa tavuk etlerini daha da uzun süre sosta bekletebilirsiniz. :)
  5. Ne kadar uzun süre beklerse lezzeti o kadar bol olur. :)
  6. Diğer taraftan yıkanmış sebzeleri ince şeritler halinde doğrayıp hazırlıyoruz. :)
  7. Marine olup dinlenen tavuk etinden bir tane tabağa alıp orta kısmına biraz sebzelerden ve dilimlenmiş kaşar peynirinden ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz. :)
  8. Daha sonra tavuk sarmaları sosta beklettiğimiz fırın kabına kalan sosun içine diziyoruz. :)
  9. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz. :)
  10. Ve fırın kabının içine bir minik Türk kahvesi fincanı su ekleyip kızarana kadar fırınlıyoruz. :)
  11. Fırında çok fazla kızarmasını beklemeyin üzeri hafiften kızardığında alın ki etler kuru olmasın. :)
  12. Pişen sarmaları ilk sıcağı çıktığında servis ediyoruz. :)
Soya sosunuz yoksa eklemeyebilirsiniz her hali oldukça lezzetli ama varsa mutlaka kullanın derim. :) Ben soya sosu kullandığım için yemekte tuz kullanmadım soya sosu tuzlu olduğu için yeterli geldi. :) Siz kullanmayacaksınız sosa tuz eklemeyi unutmayın. :) Denemenizi tavsiye ederim oldukça lezzetli, yapımı çok kolay ve şık bir sunumu var deneyecelere şimdiden afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder