11 Aralık 2017 Pazartesi

yemek tarifleri - Büskivili İrmik Tatlısı

Büskivili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kakaolu petibor bisküvi
Üzeri için :
  • Çikolata sosu
  • Vişne

Büskivili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

İrmiği, şekeri, sütü ve hindistan cevizini tencerenize tencereye ekleyelim. Karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirelim. Kalıbımızı strec folyoyla kaplayalım. Muhallebimizi içine dökelim ve üzerini kaşıkla düzeltelim. Bisküvileri dik dik muhallebinizin içine doğru sırayla batıralım. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım 1 saat bekletelim. Soğuyan irmik tatlınızı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartıp çikolata sosu dökelim. Dilediğiniz gibi süsleyin ben buzluktan çkardığım vişnelerle süsledim. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder