yemek tarifleri - Mango Soslu Muhalllebili Kup

Mango Soslu Muhalllebili Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastasi
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Sosu için
  • 3 su bardağı mangolu hazır meyve suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı şeker

Mango Soslu Muhalllebili Kup Tarifi Yapılışı

Muhalllebi malzemeleri tencereye alınıp topaklamaması için iyice karıştırılır ve ocağa alınır. Sürekli karıştırarak ocağın orta gözünde ve orta ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirilir. İyice koyulaşıp fokurdayan muhalllebi 2. 3. dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Üzerine vanilyalar ilave edilir. İyice karıştırılır. Servis edilecek küp ve bardak yada cam bir kase olabilir. Yarısına kadar muhalllebi dökülür ve sosun yapımına geçilir küçük bir tencereye meyve suyu şeker ve nişasta ilave edilir. Güzelce karıştırılır. Ocağa alınır. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılır. Koyulaşıp kıvam alan sos bir iki taşım daha pişirilip ocaktan alınır. Kepçe yardımıyla yavaşça muhallebinin üzerine dökülür ve soğuması için kenara alınır. Ilıyan tatlıyı buzdolabında 1. 2 saat dindirilir. İstenilen şekilde süsleyip soğuk olarak Servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın.

Yorumlar