Süzme sebze çorbası tarifi için malzemeler
- 2 patates 1 havuç 1 kabak 1 kereviz Yarım kase konserve bezelye 1.5 çorba kaşığı margarin 2 soğan 2 çorba kaşığı un 7-8 su bardağı et suyu 2-3 dilim ekmek Tuz
- pulbiber Süzme sebze çorbası hazırlanışı Patates, havuç, kereviz, kabak ve soğanları temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Bezelyenin suyunu süzün. Margarini tencerede eritin. Soğanı ekleyip pembeleştirin. Sebzeleri ilave edip 5 dakika kavurun. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve et suyunu ilave edip 30 dakika pişirin.
Çorbayı süzgeçten geçirin ya da blenderle ezin. Ekmekleri küp şeklinde doğrayıp teflon tavada veya fırında kızartın. Çorbayı kaselere alıp kızarmış ekmek ve pulbiber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder