Süzme sebze çorbası tarifi için malzemeler
- 2 patates 1 havuç 1 kabak 1 kereviz Yarım kase konserve bezelye 1.5 çorba kaşığı margarin 2 soğan 2 çorba kaşığı un 7-8 su bardağı et suyu 2-3 dilim ekmek Tuz
- pulbiber Süzme sebze çorbası hazırlanışı
- Patates, havuç, kereviz, kabak ve soğanları temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Bezelyenin suyunu süzün.
- Margarini tencerede eritin. Soğanı ekleyip pembeleştirin. Sebzeleri ilave edip 5 dakika kavurun. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve et suyunu ilave edip 30 dakika pişirin.
- Çorbayı süzgeçten geçirin ya da blenderle ezin. Ekmekleri küp şeklinde doğrayıp teflon tavada veya fırında kızartın. Çorbayı kaselere alıp kızarmış ekmek ve pulbiber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder