Yoğurt tatlısı tarifi için malzemeler
- 4 yumurta3 kahve fincanı yoğurt1 kahve fincanı sıvıyağ3 kahve fincanı tozşeker4.5 kahve fincanı un1 paket kabartma tozuŞerbet için: 2.5 su bardağı su3 su bardağı tozşeker1 tatlı kaşığı limon suyu Yoğurt tatlısı hazırlanışıŞekerle yumurtayı bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu, yoğurt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Bir tencerede şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti sıcak hamurun üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder