Kabak çorbası-Yemek tarifleri

Kabak çorbası tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 2 kabak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 25 gr tereyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
Üzeri için
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber                                                                                                      Kabak çorbası hazırlanışı
  • Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın. İnce rendeleyin.

  • Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edin ve hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü eklerken karıştırmaya devam edin.

  • Süt kaynayınca rendelenmiş kabakları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dere otunu ince kıyarak çorbaya ekleyin.

  • Küçük bir tavada tereyağını eritip pulbiber ekleyin. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ ve kıyılmış dereotu dökerek sıcak servis yapın.

  • AKLINIZDA BULUNSUN
  • Kabak çorbasına isteğe göre haşlanmış pirinç, yeşil mercimek veya nohut ilave ederek farklı bir tat yaratabilirsiniz.

Yorumlar