Teknolojik Yenilikler Nedir?

teknolojik yenilik:dediğimiz aklımıza gelen yeni çıkan telefonlar ve onların özellikleri olsun kapasitesi olsun herhangi artan kapasitesi olsun yeni çıkan arbalarda  hayatı kolaylaştıran özelliklerdir.bunlar bir nevi dogrudur,                                                                                                                                        teknolojik yenilikler: demek insan hayatını kolaylaştıran teknoloji vasıtasıyla teknolojik icatlardır.            teknolojik icadlar: telofonun icadı biz insanları haberleşme konusunda hayatımızı kolaylaştırmıştır, arbalar,otobüs,uçak biz insanların ulaşım konusunda hayatımızı kolaylaştırmıştır. ve mutfak aletleri biz insanların yemek yapımında mutfakta hayatımızı kolaylaştırandır. ve bunlar halen kendini geliştirmeye devam ettirmektedir.tabiki televizyonları unutmamak gerekir,ilk televizyonlar sadece siyah beyaz yayınlar yapıyordu.şimdiki'lere  bakıldıgında renkli yayınlar yapıyor, ve farklı inçlerde(boyut,yükseklik) satılıyor. saatlerde akla gelebilir, dijital,su geçirmeyen,tarih,gün,yıl,ve özellikle askerlerin kullandığı şafak sayma özelliği olan şafak sayar özelliği olan saatlerdir.fotograf makinaları akla gelebilir kendinize göre önemli anı ölümsüzleştirmek ve hatırlamaktır. video çeken video kamerası kendinize göre önemli anı video kaydıyla ölümsüz hale getirmektir.Teknolojinin insan hayatındaki yeri nedir?
Teknoloji, bilim ışığında ortaya çıkıp bilgi birikiminden oluşan teknik anlamdaki bir kavramdır. Teknolojinin insanların hayatına girmesi ile beraber herkese kattıkları farklı olmuştur. Yani kiminin hayatına girerken olumlu bir şeyler katmış ve kiminin de hayatına girerken bazı olumsuzlukları beraberinde getirmiştir. Teknolojiye bağlanamayacak olan bu durumlar kişilerin teknolojiyi nasıl kullandığı ve ne kadar kullandığı ile ilgili bir durumdur. Yani hayatına teknoloji giren bir kişi teknolojinin şekillendirmeleri doğrultusunda teknolojiye göre değişmemektedir. Teknoloji, insanın davranışları ve kendisini kullanımı ile yakından alakalı bir durumdur. Teklonoji yenilikler mesela eskiden kadinlar cubuktan yapilmiş süpúrgeyle temizlermiş şimdi elektiriklisüpürgeyle temizleniyo tasarim aklimiza gelen ilginç fikirlerin yapilmasina tasarim denir.Hayatımıza girmesi beklenen teknolojik yenilikler ve icatlar: Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler, sadece akıllı telefonlardan veya oyun konsollarından ibaret değil. Hem askeri hem de günlük yaşantımıza kolaylık sağlayacak ileri teknoloji ürünleri her geçen gün hayatımızın her alanına girmektedir. İşte, 2017 yılından itibaren beklenen teknolojik gelişmeler ve icatlar;
Eski çağlardan bu güne kadar yaşanan teknolojik gelişmeler, bugün içinde olduğumuz bilişim çağının temellerini meydana getirmiştir. Özellikle son 10 yıllık süreçte gerçekleşen teknolojik icatlar, gelecekte nasıl bir dünyanın beklediği konusunda bizlere ışık tutmaktadır. İnsanoğlunun merakı bilimi, bilim de teknolojiyi güçlendirmektedir. Bu sayede teknolojik gelişmeler her zaman başımızı döndürmekte ve içinde bulunduğumuz dünyayı makineleştirmektedir.
Geliştirilen teknolojiler Silikon Vadisindeki teknoloji devi şirketleri kaygılandırırken, modern dünyanın insanını heyecanlandırmakta ve takdirini kazanmaktadır. Bu gelişmelerin bir sonu yok gibi görünüyor. Çünkü insanoğlu var olmaya devam ettikçe bu gelişmelerin yaşanması kaçınılmaz.
Yeni geliştirilen birçok teknolojik ürünün insanlara sağladığı yararları yadsınamaz elbette. Ses hızından daha hızlı giden trenler, robotik protezler, akıllı cihazlar, sürücüsü olmayan otomobiller ve giyilebilir teknolojiler gibi pek çok buluş yaşamlarımızdaki yerini almaya başladı.

Yorumlar