Yemek tarifleri - Fırında Kaşarlı Tavuklu Mantar

Fırında Kaşarlı Tavuklu Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kültür mantarı
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 1 tane çarliston biber
  • 1 kaşık biber salçası
  • Azıcık tuz
  • Karabiber, pul biber
  • 1 çay bardağından fazla da sıvı yağ 200 gr taze kaşar

Fırında Kaşarlı Tavuklu Mantar Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce malzemelerimizi güzelce yıkayıp süzülmesini bekliyoruz.
  2. Daha sonra göğüslerimizi küçük küçük küp küp halinde doğrayıp bekliyoruz.
  3. Daha sonra mantarları mızı ince ince doğrayıp bekletiyoruz.
  4. Penceremizden içine önce soğanlarımızı daha sonra biberlerimizi ekleyip azıcık rengi değişince salçamızı da atıp karıştırıyoruz.
  5. İlk tavuğumuzu sonra mantarımızı tencereye ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
  6. Suyu çekilmeye başlayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip pişince borcama döküyoruz.
  7. Üzerine 200 gr kadar kaşar rendeliyoruz. Isıtılmış fırına atıp üzeri kızarınca çıkartıp servis ediyoruz.

Yorumlar