18 Şubat 2018 Pazar

Yemek tarifleri / Kremalı Karnabahar Çorbası

Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çok az miktarda kimyon
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 kaşık tereyağı ve 2-3 kaşık zeytinyağı alınarak üzerine küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir.
  2. Patates ve havuçta küp küp doğranarak tencereye eklenir. 7-8 dk kavrulur
  3. Karnabahar da doğranarak ilave edilir.
  4. Üzerine tuz karabiber kimyon eklenerek biraz kavrulur.
  5. 5 su bardağı su üzerine eklenerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  6. Blander den geçirilerek tekrar ocağa alınır.
  7. Yarım su bardağı krema üzerine eklenerek 5 dk kaynatılır.
  8. Eğer çorba çok yoğunsa su ekleyebilirsiniz.
  9. Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek toz kırmızı biber eklenir ve çorbanın üstüne servis ederken dökülür.
    Afiyet olsun : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder