Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Küçük boy karnabahar
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 5 su bardağı su
- Yarım su bardağı krema
- Tuz
- Karabiber
- Çok az miktarda kimyon
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye 1 kaşık tereyağı ve 2-3 kaşık zeytinyağı alınarak üzerine küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir.
- Patates ve havuçta küp küp doğranarak tencereye eklenir. 7-8 dk kavrulur
- Karnabahar da doğranarak ilave edilir.
- Üzerine tuz karabiber kimyon eklenerek biraz kavrulur.
- 5 su bardağı su üzerine eklenerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Blander den geçirilerek tekrar ocağa alınır.
- Yarım su bardağı krema üzerine eklenerek 5 dk kaynatılır.
- Eğer çorba çok yoğunsa su ekleyebilirsiniz.
- Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek toz kırmızı biber eklenir ve çorbanın üstüne servis ederken dökülür.
Afiyet olsun : )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder